מידע להורים

 

 התיאום ההורי מיועד לכם ההורים שנמצאים זמן ארוך במאבק קשה ובלתי אפשרי לכל הצדדים.
במאבק ניסיתם לגייס את כל הסובבים ואת מערכות המשפט והטיפול – אך יחד עם זאת נותרו נושאים רבים שנויים במחלוקת. כל נושא עורר סיבה למאבק.
התיאום ההורי מציע לכם דרך אחרת להתמודד עם תחושת חוסר האונים, התסכול והכעס מול בן הזוג לשעבר השותף להורות..
בדיאלוג משותף תצליחו להגיע להסכמות בנושאים הקשורים לילדכם - ובכך להקטין את הקונפליקט.
הדרך נתפסת בתחילה כבלתי אפשרית, אך מניסיוננו התהליך יאפשר לכם ללמוד להיות הורים שותפים לילדכם.
המודל שואף לתת הזדמנות לילדיכם לגדול באווירה ביתית ולשחרר אותם מהמאבק השלילי בין ההורים.

לפרטים נוספים ולשאלות הבהרה לחץ כאן

 

מה עובר על הילד?

מלבד הלידה עצמה, גירושין הם בוודאי האירוע המשמעותי ביותר בחייו של ילד החווה אותם. זהו סכין החותך לא רק את משפחתו, אלא גם את עולמו לחתיכות. זהו האירוע המשפיע על רוב הצדדים הפיזיים של חייו – היכן יתגורר, עם מי יתגורר, למי יספר על אירועי יומו. יש לאירוע זה גם היכולת להשפיע על רוב הצדדים הרגשיים בחייו: רמת הביטחון שלו, ההערכה העצמית שלו, ויכולתו להתמודד עם בעיות ומערכות יחסים.
כיצד יושפעו חייו של ילד זה? האם הוא יצליח להתאושש מהאירוע שפגע ביסודותיו וינהל חיים מלאים ויצירתיים? האם הוא ילמד להתמודד עם אתגרי החיים, להתגבר על כישלונות החיים, לפתח את כישרונותיו, לפתח ביטחון והערכה עצמית, לפתח מערכות יחסים אישיות קרובות ולטווח ארוך? או שמא ישאר מצולק לעד מפציעות הגירושין?
האם הוא יהיה עצוב, מדוכא ונמנע לנצח? האם הוא יראה משוב כביקורת ובעיות כאיומים, שיש להתמודד נגדם בעוינות וכעס? האם הוא יפחד לעזוב מערכות יחסים המזיקות לו, או שמא ישלוט בכל מי שנמצא סביבו? האם יחסר לו הביטחון לנסות להגשים חלומות ויסתפק בהרבה פחות מהצפוי לו בלידתו? האם היא או הוא ימצאו בסמים ואלכוהול מפתח להפחתת הכאב שנגרם מהגירושין?

 

מה עושה את ההבדל?

איזה כיוון יקבל גורלו/ה? ומדוע ילד אחד מחלים מפצעי הגירושין, עם מעט מאד צלקות, בעוד האחר הופך מצולק לעד? מחקרים מראים שגורמים רבים קובעים את תגובותיו של הילד לגירושין. חלקם מוטבעים ואינם ניתנים לשינוי, כגון גילו של הילד בזמן הגירושין, מינו ואופיו של הילד. ישנם עם זאת גורמים אחרים שכן ניתנים לשליטה - השליטה בגורמים אלה נמצאת בידיהם של הורי הילד.
אתם בוודאי אינכם מודעים לכך שיש באפשרותכם להשפיע על התאוששותו ארוכת הטווח של ילדכם מפגיעת הגירושין. יתכן ואינכם יודעים מה לעשות, או כיצד תוכלו להשפיע לחיוב על עתידו/ה. עובדה אחת ברורה: אתם אוהבים את ילדכם ותעשו כל שביכולתכם לשמור על רווחתם.
להורים כן איכפת! איכפת להם מאד! אין כל ספק שהורים מקבלים החלטות, לוקחים סיכונים ומתמודדים עם אתגרים, כשטובת ילדם לנגד עיניהם. יתכן ועצם ההחלטה להתגרש התקבלה כדי להגן עליו מפני המלחמה המתמשכת במהלך הנישואין.

 

מה המחיר של שיתוף פעולה?

ההורים והילדים מרוויחים ממערכת יחסים הורית משתפת פעולה. שני הצדדים זוכים ביתרון של הפחתת מתחים, כעסים ולחץ, וקיום שליו יותר. בעוד שההורים והילדים מרוויחים, ההורים הם המשלמים. מה הוא מחירו של שיתוף פעולה? ההורים צריכים לנטוש את משחק ההאשמות ולהתחיל לקבל אחריות על אושרם שלהם. זוהי עמדה קשה, ועבור חלקם, קל יותר פשוט להמשיך בקרב. אך שימו לב מי ישלם את המחיר:הילד

 

האם זה שווה?

שווה לוותר על כעס והאשמה, כדי להבטיח לילדכם הזדמנות טובה יותר לאושר והצלחה בחיים.

 

זינוק האמונה

קבלת המחויבות ליחסי הורות חדשים משמעותה השארת דבר מה מאחור, כדי לקבל משהו טוב יותר עבורכם ועבור ילדכם - אך מתלווה לכך סיכון: עליכם לצאת מהדפוס הישן ולנסות משהו שונה. עליכם לעזוב את אזור הנוחות שלכם ולצלוח את הלא נודע. נדרש זינוק אמונה. האם ראיתם פעם סנאי רץ במעלה עץ ורץ עד לקצה הענף, מתכונן לקפוץ אל הענף שבעץ שלידו? כדי לקבל את מבוקשו, הסנאי צריך לעזוב את הביטחון של מקומו הקודם, עליו לזנק את אותו זינוק אמונה. כאשר הורים מבקשים משהו טוב יותר עבור ילדיהם, גם עליהם לזנק את זינוק האמונה.

 

קבלת המחויבות לדאוג

אין ספק שאתם אוהבים את ילדכם. תמיד עשיתם כמיטב יכולתכם כדי לקבל את ההחלטות הטובות ביותר עבורו. זוהי ההזדמנות שלכם לקבל החלטה נוספת הטובה אף היא לילדכם. בחרו "לקבל מחויבות לדאוג". בחרו לעשות כל הנדרש, כדי לשפר את רווחתו ארוכת הטווח של ילדכם. הביטו שוב על התמונה של ילדכם, האם הם שווים את זה? אתם תחליטו. אם אתם מוכנים לקבל את המחויבות לילדכם, אתם מעמידים אותו על המדרגה הראשונה לעבר רווחה ארוכת טווח.